Od 25.03.2024 do 29.03.2024
Dzień | Opcja I | Opcja II |
---|---|---|
Poniedziałek (25-03-2024) |
● Żurek śląski z jarzynami (1, 9) ● Kurczak pieczony w pomidorach z makaronem pełnoziarnistym, posypany żółtym serem (1, 7), kompot wieloowocowy |
● Makaron z sosem pomidorowym (1) ● Szaszłyk z kurczaka z papryką, cebulą, kiełbasą i cukinią ● Ziemniaki ● Sałatka z sałaty lodowej z melonem i rukolą (10) |
Wtorek (26-03-2024) |
● Zupa koperkowa z ryżem i jarzynami (9) ● Naleśniki z mąki mieszanej zwykłej i pełnoziarnistej z owocami i serkiem waniliowym(1, 3, 7), kompot wieloowocowy |
● Gulasz wieprzowo – wołowy (1) ● Naleśniki z warzywami z sosem jogurtowym (1,7) ● Kasza gryczana ● Ziemniaki ● Sałatka z trzech rodzajów sałat z pomidorem |
Środa (27-03-2024) |
● Krupnik z jarzynami (1, 9) ● Filet z kurczaka w płatkach (1,3), ziemniaki, surówka z białej kapusty |
● Ryż z warzywami ● Sałatka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką |
Smacznego
Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.
**Szynka, kiełbaski, naleśniki na słodko, ciasta, dania mięsne i wegetariańskie mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 wynika to z przypraw, które są używane przy gotowaniu i produkcji.
Alergeny w menu będą oznaczane liczbą:
- 1. GLUTEN
- 2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
- 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
- 4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
- 5. ORZESZKI ZIEMNE ARACHIDOWE
- 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
- 7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
- 8. ORZECHY
- 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE
- 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
- 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
- 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
- 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
- 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
Obecność alergenów lub produktów powodujących nietolerancję nie musi być wskazana jeśli nazwa środka spożywczego wyraźnie odnosi się do konkretnego alergenu (np. dla przetworów mlecznych nie ma potrzeby wskazywania, że składniki są alergenne)